Vasárnap, 2020. július 12.
IZABELLA, DALMA napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szombat, 2015. március 21. | Deák Zsombor

Városi gólyák: unireások


Néhány órán belül nyilvánvalóvá válik, hogy melyik középiskola gólyapárja ünnepelheti az 5. alkalommal megszervezett Városi Gólyabál győzelmét. Az eseményre 17 órától kerül sor a Kultúrpalotában az Euromedia Advertising és a Mai Generáció szervezésében. 
Mi pedig épp az utolsó percekben igyekszünk bemutatni a 10 marosvásárhelyi középiskolát képviselő tehetséges kilencedikeseket. Hogy mennyire készültek a nagy eseményre meglátszik abból is, hogy a büntető fekvőtámaszokkal is tűzdelt próbák, na meg a kötelező suli mellett alig jutott idejük magukról mesélni. 
 
 
(Forrás: Facebook.com/Városi Gólyabál)
 
Az Unirea Nemzeti Kollégium Gólyabáljának győztesei ugyan nem Tóth Blanka és Varga Norbert volt, mivel a helyi gólyabált a román tagozat szervezte, így ők nem vehettek részt. Meglepetést okozott számomra, amikor érdekes jelzőkkel illették egymást, párjuk bemutatásakor. Blanka szerint Norbi érdekes személyiség: „… ha nem lenne ki kéne találni, ő egy bűvész, egy nagyon jó bűvész!”. Érdekes nem? Mit takarhat ez a rejtélyes bűvész jelző, ami olyan fontos volt, hogy Blanka kétszer is elmondta. Vajon Norbi tényleg egy bűvész és a színpadról mindenkit hipnotizálni fog, ezzel megnyerve a Városi Gólyabált? Kiderül… Norbi elmondása alapján nem ápolt valami jó viszont párjával a próbák előtt, ennek ellenére szerinte sikerült megfelelően felkészülniük. Mondandója végén huncut szemmel, így fogalmazott: „Blanka nagyon önfejű…, de jól áll neki!” Hát nem aranyosak?
 
Norbi rengeteg táncot és pörgős hangulatot tud elképzelni a Riói karnevál fogalmát hallva. Vajon sikerül nekik, ugyanezt a pörgős, a romantikától fülledt latin hangulatot hitelesen átadniuk a színpadon? Blanka számára a Riói téma sokszínű, „… őrült  (természetesen jó értelemben).”, nagyon örült annak, hogy ezáltal betekintést nyerhet a Brazil kultúra érdekes és lenyűgöző világába. Mindketten nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy ők is részesei lehetnek az ötödik Városi Gólyabál fiatalos ‘világának’. Blanka itt kapott az alkalmon és gyorsan köszönetet mondott a mentoraiknak, valamint mindazoknak, akik támogatták a felkészülésekben, hogy ma egy tökéletes produkcióval kápráztassák el a nagyérdeműt. Norbi ennél picit gyerekesebben fogalmazott: „… a város fiatalsága ilyenkor összegyűl és egy hatalmasat partizik”.
 
Az Unireás gólyák elsősorban tapasztalat- és önbizalomszerzés céljából látják jónak ezt a rendezvényt. Norbi szemei, így a beszélgetésünk vége fele még egyszer felragyogtak és kaján vigyorral az arcán így fogalmazott az elvárásokkal kapcsolatban: „Azt szeretném, hogy népszerűséget szerezzek!”. Bár ez a csapat egy megpróbáltatást megúszott és egyenesen a Városi Gólyabálba csöppentek, ennek ellenére nincsenek kétségeim afelől, hogy helytállnak. Szerintem éppen emiatt lesz bennük az a plusz, hogy még azért is megmutatjuk, milyen jók vagyunk és helyünk van itt, megérdemeltük, hogy bekerültünk.