Szerda, 2020. július 15.
HENRIK, ROLAND napja
Menü

Éjjeli őrjárat

Szerda, 2016. április 13. | Szerk.

Idén sem maradhat el a bolyais Tavaszi Bál


Immár kilencedik Tavaszi Bálját szervezi meg április 15-én a Bolyai Diákszövetség. Ahogy az eddigi években is, a bál helyszíne a Nemzeti Színház előcsarnoka lesz, ahol este 7 órától minden vásárhelyi középiskolás és fiatal részvételére számítanak.

Már évek óta fontos rendezvény a Tavaszi Bál a legtöbb marosvásárhelyi középiskolás életében: egy olyan szórakozási lehetőséget nyújt, amelyre mindenki vágyik, de senki sem találja meg máshol. A báli öltözet, a zene, a kifinomult csevej mind régmúlt idők báljainak hangulatát hívatottak előidézni, melyet idén a „Casino” téma is kiegészít. A huszadik század eleji előkelő társadalmi réteg kiemelt szórakozóhelyeként működő kaszinók világát mutatja be az idei bál, amelyet a játékok, a nyeremények, a minőségi zene, valamint a tánc és bulizás tesz teljessé.
 
„Sok szempontból az idei bál megfelel a hagyományoknak, a Bolyai szalagavatójának keringőjével nyitják meg a táncot a tizenegyedikes párok, táncolnak a tavalyi gólyapárok és nem utolsó sorban bálkirályt és -királynőt is választanak. A szintén hagyományos esti koncertet a témához nagyon illeszkedő zenei irányzatot képviselő kolozsvári Jazzybirds zenekar biztosítja majd és a 21. századi zenét kínáló afterparty sem maradhat el. Ezek mellett a résztvevőknek idén lehetőségük lesz játékkal elütni az időt, mert ugye, ha kaszinó, akkor játék. Ha játék, akkor pedig a nyeremény sem maradhat el, a legügyesebb játékosok tombolajegyekre válthatják be tudásuk gyümölcsét és bizony nagyon értékes dolgokat nyerhetnek” – írják a bolyais diákok a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.
 
 
Molnár Eszter, a Bolyai Diákszövetség elnöke szerint a bál megszervezése és sok éves sikere azt mutatja, rengeteg potenciál van a bolyais diákokban arra, hogy ne csak a tanulás terén mutassanak fel kiemelkedő eredményeket, hanem bebizonyítsák, hogy egy ilyen nagy lélegzetvételű rendezvény lebonyolítását is gond nélkül meg tudják oldani. Azt is elmondta, hogy a tanárok körében is egyre több elismerésnek örvend a rendezvény és a diákszövetség is, mely a mindenkori elnökség nem kevés munkáját és diákok nem kevés lelkesedését igényelte és igényli a mai napig.
 
Fotók: Archívum