Hétfő, 2020. szeptember 21.
MÁTÉ, MIRELLA napja
Menü

Bemutató

A csapat, aki dolgozik...

 • Gyárfás Zsuzsánna

  programfelelős

  Bemutatkozás

  Politológus, tanulmányait a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végezte. Egyetemi évei alatt aktívan részt vett a romániai magyar közéletben és több ifjúsági program társszervezője volt. A Marosvásárhelyi Kulturális Központ aktív tagja, a Barokk Online, a Karikatúra Online és a Kincsvadászat vetélkedők koordinátora, valamint a www.vasarhely.ro oldal Tv Kukkantó blogjának szerkesztője.
  E-mail: gyzsu[kukac]yahoo.com

 • Farkas Katalin

  koordinátor

  Bemutatkozás

  Magyar nyelv és irodalom tanár, tanulmányait  a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végezte. Jelenleg a Marosvásárhelyi Kulturális Központ www.vasarhely.ro honlapjának főszerkesztője.
  molnarkata[kukac]gmail.com

 • Nagy József Attila

  ügyvezető igazgató

  Bemutatkozás

  Építészmérnök, tanulmányait a kolozsvári Műszaki Egyetemen végezte. Érdeklődési és tevékenységi területe többek között Marosvásárhely épített örökségének konzerválása, felújítása és a turisztikai és kulturális körforgalomba való beépítése. Aktívan részt vett a Kultúrpalota nagy termének felújítási munkálataiban, a Makariás-ház modernizálásában és bővítésében, a régi Városháza fenntarthatósági tanulmányának elkészítésében. Az MKK alapító tagja, a Barokk Évben pedig a közintézményekkel és hatóságokkal való kapcsolattartás felelőse.
  E-mail: njattila[kukac]yahoo.com

 • Orbán János

  kulturális referens

  Bemutatkozás

  Orbán János, történész, művészettörténész. 2005-ben szerzett egyetemi diplomát a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Elsősorban kutatóként tevékenykedik, munkája révén a Habsburg-kori Erdély építészetének megismerésére, a kor viszonyainak megértésére törekszik; több ilyen témájú szaktanulmány és közlemény szerzője. A Marosvásárhelyi Kulturális Központ által 2009-ben szervezett Barokk év ötletgazdája, a különféle rendezvények szakmai hátterének felelőse, a Stílusok, művek, mesterek. Erdély művészete 1690–1848 között konferencia koordinátora volt.

 • Szepessy Előd

  elnök

  Bemutatkozás

  Történész-levéltáros, tanulmányait a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végezte. Már középiskolás és egyetemi diákéveiben is jelentősen bekapcsolódott az erdélyi magyar közösségi élet szervezésébe. Számos hazai tanulmányi csereprogram kezdeményezője, több helyi projekt szellemi atyja, valamint az MKK alapító tagja. Jelenleg a Janovics Jenő Alapítvány ügyvezető igazgatója. A Barokk Év 2009 rendezvénysorozat egyik kezdeményezője.
  E-mail: szepessye[kukac]gmail.com